Нов взрив разтърси столицата на Шри Ланка  Коломбо вчера, след

...
Нов взрив разтърси столицата на Шри Ланка  Коломбо вчера, след
Коментари Харесай

Нов взрив разтърси Коломбо

Нов гърмеж раздруса столицата на Шри Ланка  Коломбо през вчерашния ден, откакто препълнен с експлозиви ван избухна, до момента в който сапьори се опитваха да го обезвредят, съобщи Би Би Си. До късно през вчерашния ден не беше обявено дали при случая има ранени или жертви. Ванът е бил паркиран до черква. Броят на жертвите от неделните офанзиви достигна 290 души, а ранените са повече от 500. 

Властите оповестиха, че локалната ислямистка групировка  " Нешънъл Таухид Джамаат "  стои зад нападенията в църкви и хотели, осъществени в неделя, точно на католическия Великден. Тв " Ал Арабия " твърди, че организацията е поела отговорност. Според проверяващите офанзивите са извършени със съдействието на международна мрежа. " Не имаме вяра, че тези набези са били осъществени единствено от група хора, настоящи в нашата страна... Има някаква интернационална мрежа, без която тези офанзиви нямаше да се увенчаят с триумф ", съобщи министърът на опазването на здравето Раджитха Сенаратне, който е и представител на държавното управление. Великденските нападения са извършени от 7 атентатори самоубийци. Открит е микробус, с който се допуска, че те са се придвижвали, както и къщата, в която са обитавали. Според последни данни полицията е арестувала поне 24  местни лица заради експлозиите.

Премиерът на страната Ранил Викремесингхе заяви, че службите за сигурност са получили информация за подготвяни набези преди две седмици, само че не са съобщили за това. В ход е проверка за какво не са били подхванати никакви дейности. Твърди се, че задгранична работа предизвестила сътрудниците си в Шри Ланка за планувани самоубийствени офанзиви против църкви и против посолството на Индия в столицата Коломбо. Държавният департамент на Съединени американски щати през вчерашния ден предизвести, че терористични групи не престават да подготвят нови офанзиви в Шри Ланка, а вероятни цели може да бъдат публични места като молове, хотели, храмове, летища, и други

КАРЕ - ЛИЧНА ДРАМА

3 от четирите си деца е изгубил при офанзивите в Шри Ланка един от най-богатите датчани - Андерс Холх Повлсен, заяви Би Би Си, като цитира публично изказване на негов представител. Семейството е било там на отмора за великденските празници. Бизнесменът е притежател на огромна компания за дрехи и огромен земевладелец в Шотландия. Сред 290-те жертви в Коломбо има около 35 задгранични жители - австралийци, британци, индийци, турци, португалци, китайци, американци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР